Chef-kok Paul de Graaf & zijn team
Sinds de opening, in 2012, zwaait chef-kok Paul de Graaf de scepter in Poterne Restaurant, Deze Noord-Hollander is geboren te Haarlem. Al snel bleek dat hij liefde had voor het koken; zijn bijbaantje bij de a.g.f. speciaalzaak van Han de Kroon in Bloemendaal bracht hem in de snijkeuken waar ook maaltijden gekookt werden. Na de koksopleiding in Haarlem succesvol doorlopen te hebben en o.a. werkervaring opgedaan te hebben in bedrijven als American Hotel, Restaurant D’Vijff Vlieghen, NH Zandvoort, Het Heerenhuis en Canal House, startte hij bij Poterne Restaurant. Chef-kok Paul de Graaf is een bijzonder gedreven chef-kok en behaalde al mooie resultaten, recentelijk in 2019, een 9,5 in Over de Tong (Noordhollands Dagblad).
Poterne Restaurant wordt ook al vanaf het begin aanbevolen door MICHELIN.
De brigade is jong, creatief, dynamisch, ambitieus en super gemotiveerd om u van een bijzondere culinaire beleving te laten genieten. U kunt niet om hun enthousiasme heen. Ze weten altijd te verrassen met bijzondere gerechten, vaak met ingrediënten van dichtbij, maar toch altijd weer anders. Een bijzondere culinaire beleving creëren wij samen met onze partners die ons voorzien van fantastische producten en bijzondere ingrediënten.
De Beemster is rijk aan bijzonder veel streekproducten. Zo vind je hier heel veel fruit- en groenteteelt,
akkerbouw, boerenbedrijven, vleesteeltbedrijven en lokale producenten.
ONZE LEVERANCIERS
– Fruitteeltbedrijf Eerlijk & Heerlijk (Zuidoostbeemster) Fruit en fruitsappen
– Groothandel VHC Jongens (Oostzaan) Droogwaren, kruidenierswaren, diepvriesproducten, groenten, vlees
– Han de Kroon Horecavers (Haarlem) Groenten en fruit
– Hesseling Vlees (Purmerend) Vlees, gevogelte
– Jan Veerman (Huizen) Vis, schaal- en schelpdieren
– Pieter van Meel (Amsterdam) Wild en gevogelte
– Bakkerij Santhé (Oostzaan & Middenbeemster) Brood en banket
– Ons bakkerijtje (broodbakker aan de Nekkerweg, Zuidoostbeemster) Zuurdesembrood en boerenjongens/meisjes brood
– Vanilla Venture (Amsterdam) Olijfolie, specerijen, delicatessen, rijstsoorten, olijven